Feedback från nöjda kunder

Min Story

Ytterst i Norden, inom Lappland har alltid funnits fristad för de magiska myterna och magik. Lapplands karga natur med fjällar, polarnatten och midnattssolen har från tidernas början skapat en magisk atmosfär hit. Lappland är full av spiritual styrka. En balans mellan ljus och skugga.
 

Naturen i Lappland och den själsliga tystnaden öppnar vägen till människans inre lugna samt kontakten till något större, kontakten till Universum. Till förståelsen, där vi alla är en och samma, där vi kommer ursprungligen från samma livskälla, från samma kärna.

Med den unga lusten och den vilda nyfikenheten hoppade Hekla från Lappland till världens famn för att söka efter sig själv. Världen tog emot, bearbetade och formade. Världen snurrade och rullade henne. Den tuggade henne med sina vassa tänder, smälte och smed till en Lapplands Akka, kastade sedan tillbaka till Lappland till modernas och fädernas land. Fötterna av Lapplands Akka sjönk djupt i den karga ljungen.

Rötterna reste sig upp från jorden och omringade Akka hårt, tog Akka till sitt. ”Du hör hit, där din släkt härstammar. Din stig är här, in i Shamanistisk stig. Andar av Lapland är dina vägledare, förfäderna ditt stöd.

Som Lapplands Akka fortsätter jag vägen som är visad av kärringar och gubbar i min släkt före mig. Min mammas farfars far Adolf Lehto var en konstnär av järn, min mammas kusin Uuttu Kalle en magiker, språkets musikant, sångare av trolleriet. Min farfars bror Arvid Muotka trollade Lapplands vackra natur på tavlan med sin pensel. Fredrik “Fetti” Muotka var en poetisk själ och virtuos av orden. Dom och många fler, stora och små själar av min släkt som redan har övergått gränsen till den andra dimensionen.

På den spirituella vägen är vi aldrig färdiga. Resan är intressant, ibland kan den kännas tung men mestadels generöst givandet. Längs vägen stannar man för att stärka sitt kunnande om vad det andra har att bjuda på. Man träffar andra som är på väg åt samma håll och med deras hjälp din ande kan känna sig starkare och målet av ens liv klarnar upp. Visdomar tryckta på pappret av dom som har hunnit längre i detta liv eller av dom som redan har flyttat sig över på den andra sidan.

Alla har vi en förbindelse till det stora osynliga. För vissa förblir förbindelsen stark från födseln till döden, för vissa blir förbindelsen mer känslig efter svåra livssituationer eller när det lättar med den eviga brådskan. Man behöver inte ha siare i släkten för att uppnå en mystisk förbindelse med andevärlden. Vi har en möjlighet allihopa och ingen är bättre än en annan. Vi kommer alla från samma källa av Kärlek och det är dit vi alla återvänder när vi är redo från vår jordiska vandring.


Som Lapplands Akka gör jag trollformler och ritualer for alla slags händelser. Den enda gränsen är fantasi! För närvarande består mina repertoarer av Lapplands dop/Polcirkelns dop, Lapplands välsignelse till par, basturitualer och födelsedagsritualer.


Jag gör också trummor som man kan beställa som presenter, souvenirer eller som verktygstrumma. Jag brukar även bjuda på kurser där deltagare kan göra sina egna trummor.

The Witch of Lapland and my story

“Respektera livet genom att leva det.

Det är aldrig försent att börja om. Känn kärlek!”

Uppkommande händelser

maj 2024

mån tis ons tor fre lör sön
1
2
3
4
5
6
  • Shamaanihoito Oulu
7
  • Shamaanihoitoja Oulu
8
9
10
11
  • Rummuntekokurssi
12
  • Rummuntekokurssi
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Tidigare uppträdningar

2018 Tonttula Living Village – Kittilä

2018 – 2021 Lainion Snow Village – Kittilä

2021 Internationellt shamanskt evenemang – Pyhtää

2021 ITV brittiskt TV-nätverk

2018 – 2022 Harriniva Hotels & Safaris – Muonio

2022 Wellbeing Fair (maj och oktober) Ilon Valkeat – Uleåborg

2022 Four Winds sommarläger, Witun Woima ritual

2023 Shaman ritual internationell TV-serie

2022-2023 Witch of Arcandia Experience Park – Kittilä

13 och 16 juni 2023 Andlig tillväxt sommarseminarium, psykisk träningsprestation Taivaanvalkeat

26-27 juli 2023 Four Winds sommarläger, Tree of Life presentation, Pello

28-30 juli 2023 Som häxa på vikingaevenemanget, Laitakari Kemi

shamanistitaiteilija
Kuvaaja Katariina Höök